Rukkolás mangósaláta recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rukkolás mangósaláta hozzávalói:
4 személyre:
1 érett mangó
fél citrom leve (zöldcitrommal is nagyon finom)
4 ek olivaolaj
só, cukor
1/2 lila hagyma
rukkola (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
300 gr túró (szárazabb legyen)
A Rukkolás mangósaláta elkészítési módja:
Meghámozom a mangót, levágom a mangóhúst a magról, és felkockázom. Ami a magján marad, azt is levagdosom, hozzáadom a citromlevet, sót, borsot, cukrot, olivaolajat, pici vizet (hogy ne legyen túl sürü) és összemixelem. Ez lesz az öntet. Megmosom a rukkolát, egy lapos tálra teszem, rá a mangódarabokat, arra a túrót, leöntöm az öntettel, és vékonyra szeletelt lilahagymával díszítem. (a lila azért jobb, mert édeskésebb az íze) Sült húsok mellé is kíváló köret lehet. Jó étvágyat.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2013. márc. 26. 21:58
A rukkolás mangósaláta elkészítési módja és hozzávalói.