Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával recept
A Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával hozzávalói:(1 személyre)
15-20 dkg csirkemell filé
2 ek. szójaszósz
1 mk. tabasco szósz
2-3 ek. kókuszolaj
Zöldségek:
sárgarépa
cukkini
fejes káposzta
só
bors
3-4 ek. édes balzsamecet
A Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával elkészítési módja:
A felcsíkozott csirkemell filét pár órát állni hagytam a szójaszósz és tabasco szósz jótékony együttesében:) Sózni soha nem sózom meg, megfelelő ízt adnak a szószok. Só pedig van azokban. A kókuszolajat felforrósítottam egy serpenyőben, beleöntöttem a húst, a szószokkal együtt és addig pirítottam, míg a hús kifehéredett, belseje se volt már piros. Ekkor kiszedtem a húst őket a serpenyőből és amíg a zöldségek elkészültek, melegen tartottam. A zöldségeket (mindenki maga dönti el, mennyi zöldséget tud, vagy szeretne megenni) kb. egyforma csíkokra szeleteltem. Amikor a hús elkészült, a visszamaradt, forró kókuszolajra öntöttem a zöldségeket. Enyhén megsóztam, borsoztam és annyi ideig pirítottam őket, amíg még roppanósak maradtak (pár perc). Ekkor öntöttem rá a balzsamecetet. Kicsit összekevertem és kiszedtem a serpenyőből a zöldségeket is és máris tálaltam. Vágott petrezselyemzölddel szórtam meg a zöldségeket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. júl. 13. 19:22
A szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával elkészítési módja és hozzávalói.