Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával recept

Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával recept

A Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával hozzávalói:
(1 személyre)

15-20 dkg csirkemell filé
2 ek. szójaszósz
1 mk. tabasco szósz

2-3 ek. kókuszolaj

Zöldségek:

sárgarépa
cukkini
fejes káposzta

bors
3-4 ek. édes balzsamecet


A Szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával elkészítési módja:
A felcsíkozott csirkemell filét pár órát állni hagytam a szójaszósz és tabasco szósz jótékony együttesében:) Sózni soha nem sózom meg, megfelelő ízt adnak a szószok. Só pedig van azokban. A kókuszolajat felforrósítottam egy serpenyőben, beleöntöttem a húst, a szószokkal együtt és addig pirítottam, míg a hús kifehéredett, belseje se volt már piros. Ekkor kiszedtem a húst őket a serpenyőből és amíg a zöldségek elkészültek, melegen tartottam. A zöldségeket (mindenki maga dönti el, mennyi zöldséget tud, vagy szeretne megenni) kb. egyforma csíkokra szeleteltem. Amikor a hús elkészült, a visszamaradt, forró kókuszolajra öntöttem a zöldségeket. Enyhén megsóztam, borsoztam és annyi ideig pirítottam őket, amíg még roppanósak maradtak (pár perc). Ekkor öntöttem rá a balzsamecetet. Kicsit összekevertem és kiszedtem a serpenyőből a zöldségeket is és máris tálaltam. Vágott petrezselyemzölddel szórtam meg a zöldségeket.


Kategória: Húsételek receptjei


A szójás-csípős csirkemell csíkok langyos zöldségsalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook