Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Édesburgonya kukoricával recept

Édesburgonya kukoricával recept

Elkészítési idő 15 perc

Az Édesburgonya kukoricával hozzávalói:
70 dkg édesburgonya
40 dkg fagyasztott kukorica
6 dkg vaj
2 evőkanál olaj

bors


Édesburgonya kukoricával

Az Édesburgonya kukoricával elkészítési módja:
Az (édes)burgonyát héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 4-5 percig sütjük. A kukoricás burgonyát kitálaljuk és rámorzsoljuk a hideg vajat. Marhasült mellé, köretként kínáljuk.

Az édesburgonya a Távol-Keleten és az egész amerikai kontinensen rendkívül népszerű,íze a főtt gesztenyééhez hasonlít leginkább.A magyar ízlésnek azonban ehhez a recepthez is jobban megfelel a hagyományos burgonya.Szóval bármelyikkel elkészíthetjük,ízlés szerint.


Kategória: Köretek receptjei


Az Édesburgonya kukoricával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook