Édesburgonya kukoricával recept
15 perc
Az Édesburgonya kukoricával hozzávalói:
70 dkg édesburgonya
40 dkg fagyasztott kukorica
6 dkg vaj
2 evőkanál olaj
só
bors
Az Édesburgonya kukoricával elkészítési módja:
Az (édes)burgonyát héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 4-5 percig sütjük. A kukoricás burgonyát kitálaljuk és rámorzsoljuk a hideg vajat. Marhasült mellé, köretként kínáljuk.
Az édesburgonya a Távol-Keleten és az egész amerikai kontinensen rendkívül népszerű,íze a főtt gesztenyééhez hasonlít leginkább.A magyar ízlésnek azonban ehhez a recepthez is jobban megfelel a hagyományos burgonya.Szóval bármelyikkel elkészíthetjük,ízlés szerint.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. jún. 23. 20:16
Az Édesburgonya kukoricával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.