Tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag recept
20 perc
A Tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag hozzávalói:
5 dkg vaj
1 doboz Bonduelle, vagy 40 dkg fagyasztott kukorica
1 evőkanál liszt
4 dl tej
1 dl tejszín
citromlé
só, cukor
kapor
A Tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag elkészítési módja:
A vajban megpároljuk a kukoricát. Ha minden levét elfőtte, megszórjuk a liszttel és felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, néhány csepp citromlével és kevés cukorral. Forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítható. Ha hígabb, hűlés közben be fog sűrűsödni. A végén szórjuk bele a kaprot.
Hűtve fogyasztjuk, rántott sajttal, rántott gombával vagy húsevőknek rántott hallal ajánlom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: norci78, 2007. nov. 9. 10:32
A tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.