Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Káposztagombóc recept

Káposztagombóc recept

A Káposztagombóc hozzávalói:
40 dkg káposzta
1-2 burgonya
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
2 tojás
1-2 szelet kenyér
1 kanál liszt
2 kanál zsiradék
só és bors


A Káposztagombóc elkészítési módja:
Megfőzzük a káposztát, a vizet jól lecsurgatjuk róla és húsdarálón megdaráljuk 2 szelet-, vízbe áztatott és jól kinyomott kenyérrel, 1-2 főtt burgonyával és egy előzőleg olajban kipirított hagymával együtt. Hozzákeverjük a tojásokat, sót, borsot és vagdalt zöldséget teszünk bele. Gombócokat formálunk, kissé lelapítjuk, lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük.

Tálalhatjuk ízlés szerinti mártással első fogásként, vagy sült mellé köretként.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A káposztagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook