Káposztagombóc recept
A Káposztagombóc hozzávalói:40 dkg káposzta
1-2 burgonya
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
2 tojás
1-2 szelet kenyér
1 kanál liszt
2 kanál zsiradék
só és bors
A Káposztagombóc elkészítési módja:
Megfőzzük a káposztát, a vizet jól lecsurgatjuk róla és húsdarálón megdaráljuk 2 szelet-, vízbe áztatott és jól kinyomott kenyérrel, 1-2 főtt burgonyával és egy előzőleg olajban kipirított hagymával együtt. Hozzákeverjük a tojásokat, sót, borsot és vagdalt zöldséget teszünk bele. Gombócokat formálunk, kissé lelapítjuk, lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük.
Tálalhatjuk ízlés szerinti mártással első fogásként, vagy sült mellé köretként.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. dec. 16. 13:05
A káposztagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.