Töltött bárány recept
A Töltött bárány hozzávalói:1 egész bárányszegy
1 db zsemle
1 kanál zsemlemorzsa
2 dkg vaj
5 dkg húsos szalonna
2 db kemény tojás
2 db nyers tojás
0.5 csokor vagdalt zöldpetrezselyem
só, bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű, liszt, piros paprika és zsír
A Töltött bárány elkészítési módja:
A bárányhúst alaposan bedörzsöljük egészen finomra vágott mentalevelekkel, majd néhány órán keresztül tejbe áztatjuk. Kivesszük a tejből, megtöröljük, majd annak érdekében, hogy a tölteléknek helyet csináljunk, szétnyitjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk vízbe, miközben a zsemlemorzsát vajban rózsaszínűre pirítjuk. Összekavarjuk az apróra vagdalt szalonnával és kemény tojásokkal, a kicsavart zsemlével, a nyers tojásokkal és ízlés szerint a fűszerekkel. A nyílást bevarrjuk vagy befűzzük. A húst egy lábasba tesszük, forrásban levő vizet öntünk rá. Pár perc múlva kivesszük, szárazra töröljük, behintjük liszttel és piros paprikával és közben fehérborral locsolgatva megsütjük, zöldségraguval tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. ápr. 11. 12:10
A töltött bárány elkészítési módja és hozzávalói.