Kacsamell saláta körtével, rukkolával recept
A Kacsamell saláta körtével, rukkolával hozzávalói:2 fél fiatal pecsenyekacsamell, bőr és csont nélkül (30 dkg)
3-4 cm gyömbérgyökér (vagy 1 tk szárított, őrölt)
1 gerezd fokhagyma
3 ek kacsazsír
só
2 nagyobb körte (40-50 dkg, keményebb téli körte)
2 salotta (vagy 4-5 dkg édes hagyma)
1/2 citrom leve
1 tk cukor
5 marék rukkola ( 100 gr)
2 ek olívaolaj
2 ek sűrű, édes balzsamecet
2 szelet kalács
A Kacsamell saláta körtével, rukkolával elkészítési módja:
A kacsamellekről levágom a hártyákat, lapjában kettévágom, majd vékony (úgy egy centis) csíkokra szeletelem. (a bőréből én közben kisütöttem a zsírt+tepertőt, de ez nem a recept szerves része, csak ha nem volt otthon kacsazsír, akkor így nem is kell külön venni) Ráreszelem a gyömbért és mellédobom a meglapított gerezd fokhagymát. A körtéket meghámozom, magházukat kivágom, hosszában felszeletelem és meglocsolom a citrom levével. A rukkolát mosom, centrifugázom, a salottát finomra aprítom, a kalácsot kis kockákra vágom. Egy nagyobb teflon serpenyőben felhevítem a zsír felét és mérsékelt lángon színesre sütöm benne a kalácskockákat. Ha kész, félreteszem, kitörlöm a serpenyőt, felhevítem és a maradék zsíron két perc alatt megsütöm rajta a kacsamell csíkokat. Sütés közben sózom, rázogatom. Kiöntöm egy tálba, alufóliával letakarom és melegen tartom tálalásig. A kacsa helyére dobom a körtét és a salottát, megszórom a cukorral, majd mérsékelt lángon, időnként rázogatva addig sütöm, amíg enyhén rákaramellizálódik a körtére a cukor. Végül a rukkolát összeforgatom a körtével, kacsahússal, meglocsolom az olívaolajjal, balzsamecettel, a tetejére pedig ropogós kalácskockákat szórok.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Timi7978, 2011. ápr. 16. 16:23
A kacsamell saláta körtével, rukkolával elkészítési módja és hozzávalói.