Lencsefõzelék recept
A Lencsefõzelék hozzávalói:50 dkg lencse
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 citrom
3 babérlevél
1 szál torma
só, pirospaprika, borecet ízlés szerint
A Lencsefõzelék elkészítési módja:
Elõzõ este megtisztítom a lencsét, szûrõben jól átmosom, majd hidegvízben áztatom reggelig. Ebben a vízben teszem fel fõni. Sóval, babérlevéllel ízesítem. Olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, és világos, paprikás, tejfölös rántást készítek. Mikor a lencse puhára fõtt, berántom, citrommal, pár csöpp borecettel, esetleg még sóval ízesítem, majd felrottyantom. A tormát megtisztítom, lereszelem és belekeverem a tálba szedett lencsefõzelékbe. Nagyon finom feltétje a vagdalt, különösen akkor, ha egy-két sonkaszeletet is darálunk hozzá!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 22:20
A lencsefõzelék elkészítési módja és hozzávalói.