Szárazbab fõzelék recept
A Szárazbab fõzelék hozzávalói:50 dkg száraz, tarkabab
5 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
5 babérlevél
1 citrom
só, paprika ízlés szerint
A Szárazbab fõzelék elkészítési módja:
A babot elõzõ este kiválogatom, megmosom, hideg vízben áztatom. Másnap reggel enyhén sós vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában felteszem fõni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfõtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem. Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütött, sonkaszeletet, vagy oldalast ajánlok.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. jan. 23. 22:18
A szárazbab fõzelék elkészítési módja és hozzávalói.