Zabpelyhes-aszaltszilvás keksz recept
A Zabpelyhes-aszaltszilvás keksz hozzávalói:25 dkg zabpehely
8 dkg liszt
17 dkg vaj
2 ek. méz
2 ek. cukor
fél tk. fahéj
1/2 cs.sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
1 db tojás
10 dkg aszalt szilva
A Zabpelyhes-aszaltszilvás keksz elkészítési módja:
A zabpelyhet serpenyőben kicsit átforgatom, éppen csak, hogy érezzem az illatát. Ezután rögtön leveszem a gázról. Egy tálba beleütöm a tojást hozzáadtam a cukrot, a mézet, a vajat, a vaníliáscukrot, a sütőport, és a fahéjat. Jól kikeverem, majd hozzáadom a zabpelyhet és a lisztet, valamint az összevagdalt aszaltszilvát. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat pakolok a masszából, és kicsit ellapítom. Előmelegített sütőbe tolom, és figyelem, mert kb. 8-10 perc alatt készre sül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 17. 14:43
A zabpelyhes-aszaltszilvás keksz elkészítési módja és hozzávalói.