Diós-mézes recept

5 tojás
10 dkg méz
5 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
csipet só
10 dkg vagdalt dió
10 dkg baracklekvár
A Diós-mézes elkészítési módja:
A tojásokat a mézzel és a porcukorral 10-12 perc alatt habosra verjük. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a durvára vágott dióval összekeverjük, majd óvatosan a habos tojásos alaphoz adjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben 130 fokon megsütjük. Ha a tészta kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. Díszítésként tehetünk rá aszalt gyümölcsöket is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 14. 20:51
A diós-mézes elkészítési módja és hozzávalói.