Diós-mézes recept

A Diós-mézes hozzávalói:
5 tojás
10 dkg méz
5 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
őrölt fahéj
csipet só
10 dkg vagdalt dió
10 dkg baracklekvár


A Diós-mézes elkészítési módja:
A tojásokat a mézzel és a porcukorral 10-12 perc alatt habosra verjük. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a durvára vágott dióval összekeverjük, majd óvatosan a habos tojásos alaphoz adjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben 130 fokon megsütjük. Ha a tészta kihűlt, baracklekvárral vékonyan megkenjük. Díszítésként tehetünk rá aszalt gyümölcsöket is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-mézes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook