Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hagymás sertésmáj (4 főre) recept

Hagymás sertésmáj (4 főre) recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 530 kcal

A Hagymás sertésmáj (4 főre) hozzávalói:
50 dkg sertésmáj
15 dkg húsos szalonna
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 paradicsom
1 ek durvára vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna

őrölt fekete bors


A Hagymás sertésmáj (4 főre) elkészítési módja:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát, és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát, és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.

A májjal vigyázzatok, mert ha túlpirul, kemény lesz.
Köretként adhattok hozzá tört burgonyát, párolt zöldséget.
A kalória a köretet nem tartalmazza.kb


Kategória: Egytálételek receptjei


A hagymás sertésmáj (4 főre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook