Hagymás sertésmáj (4 főre) recept
45 perc
530 kcal
50 dkg sertésmáj
15 dkg húsos szalonna
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 paradicsom
1 ek durvára vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna
só
őrölt fekete bors
A Hagymás sertésmáj (4 főre) elkészítési módja:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát, és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát, és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.
A májjal vigyázzatok, mert ha túlpirul, kemény lesz.
Köretként adhattok hozzá tört burgonyát, párolt zöldséget.
A kalória a köretet nem tartalmazza.kb
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zazuska, 2007. júl. 30. 15:06
A hagymás sertésmáj (4 főre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.