Egészben töltött kelkáposzta recept
Az Egészben töltött kelkáposzta hozzávalói:60 dkg kelkáposzta
35 dkg darálthús
3 gereecd fokhagyma
1 zsemle
30 dkg burgonya
3 dl tejfől
só, bors
kk.füszerpaprika
1 db tojás
40 dkg bármilyen zöldség féle
15 dkg reszelt sajt
Az Egészben töltött kelkáposzta elkészítési módja:
A jól megmosott kelkáposztát egy nagyobb fazékba 5-6 percig főzzük.Leszürjük. A darálthúshoz hozzá adjuk a tojást, fokhagymát, áztatott zsemlét, sót borsot,füszer paprikát jól össze dolgozzuk. A kelkáposztaleveleket, lehajtjuk,közebébe helyezzük egy résznyi darálthúst,majd ráhajtjuk a leveleket egyenként és megint húst rakunk közé, ameddig tart a húsból.Az egész kelkáposztát megolajozott alufóliában szorossan be tekerjük. A kizsirozott tepsibe a zöldségféléket szétszorjuk. Rá helyezzük a kelkáposztát és közepes lángon 40-50 percig sütjük. A kockára vágott burgonyából majorannás főzeléket készitünk, tejfőlel behabarjuk. A megsült káposztát cikkekre vágjuk, reszelt sajtal meg szorjuk, és a főzelékre tesszük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. márc. 15. 12:38
Az egészben töltött kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.