Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi készítésű marcipán recept

Házi készítésű marcipán recept

A Házi készítésű marcipán hozzávalói:
25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz


A Házi készítésű marcipán elkészítési módja:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük, míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük. Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel. Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi készítésű marcipán elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook