Házi készítésű marcipán recept
A Házi készítésű marcipán hozzávalói:25 dkg hámozott mandula
45 dkg cukor
másfél dl. víz
A Házi készítésű marcipán elkészítési módja:
A mandulát forró vízbe tesszük és ki nyomkodjuk a barna héjából, majd amikor meg száradt 2 x átdaráljuk Langyos vízbe beletesszük a cukrot és kislángon addig kevergetjük, mig elovad a cukor, majd belekerül az örölt mandula azzal is kevergetjük, míg egyben álló masszát kapunk. Tányérra kiöntjük el simitjuk,hütőbe tesszük. Sokáig eltartható a házi asszony leleményességétől függ, hogy mire használja fel. Mandula aromával és ételfestékkel szinezhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. márc. 7. 14:14
A házi készítésű marcipán elkészítési módja és hozzávalói.