Csirkeszárny Orly módra recept
75 perc
A Csirkeszárny Orly módra hozzávalói:
1 kg csirke szárny
4 dl olaj
só bors
Orly tészta:
15 dkg liszt
2 tojás
2 dl sör
2 ek olaj
só
A Csirkeszárny Orly módra elkészítési módja:
A csirkeszárnyat 3 részre vágjuk a legvégét félre tesszük egy leves alapnak. A szárny nagyobb részél felül a bört körbevágjuk,és a vastagrészre kiskéssel lehuzzuk a húst, a középső részt megint felvágjuk a bört,és a vékonyabb csontot kirántjuk, és a húst lefelé toljuk, most már ugy néz ki mint egy kicsi combika. A többi szárnnyal is is járunk el. majd sózzuk, borsozzuk, félre tesszük 2-3 órára. Orly tészta készitése: Keverőtálba tesszük a tojássárgáját, sört, olajat, sót jól kikavarjuk, belerakjuk a lisztet, majd a tojások fehérjét habbá verjük ovatosan belekavarjuk. Az elkészitett minicombokat a csontnál meg fogjuk,és belemártjuk a masszába és a felmelegitett olajban szép pirosra sütjük. Kukoricás rizst adunk hozzá. De zöldség körettel is tálalhatjuk.
Gyermek zsúrra kiválóan alkalmas
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. márc. 1. 13:38
A csirkeszárny orly módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.