Kelkáposztás kolbász recept
A Kelkáposztás kolbász hozzávalói:50 dkg darálthús
3 gerezd fokhagyma
KK. füszerpaprika
só,bors,
MK.darált kömény
75 dkg kelkáposzta
40 dkg krumpli
3 dl tejfől
só fokhagyma
A Kelkáposztás kolbász elkészítési módja:
Sós fokhagymás vizben széles csikokra vágott kelkáposztát félig megfőzzünk. A krumplit kisebb kockára vágjuk, és félig megfőzzük , mind a kettőt le csurgassuk és félretesszük. A darálthúsból és a fenti anyagokból kobászt készitünk.De gombócokat formálunk belőle. Egy jénait kiolajozunk,és a fele kelkáposztát majd a húsgombocokal tele rakjuk,a résekbe meg a krumlit helyezzük el.A megmaradt kelkáposztával betakarjuk.Bőven meglocsoljuk tejfőlel. Szép pirosra sütjük. 45-50 percig. Forron tálaljuk.
Nagyon jó vendég várásnál, is mert a sütöt csak akkor kapcsoljuk be mikor a vendégek meg érkeztek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. márc. 12. 18:34
A kelkáposztás kolbász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.