Krumplilángos recept
90 perc
A Krumplilángos hozzávalói:
50dkg liszt
1kg krumpli
1ek. olaj
1 tojás
só
A Krumplilángos elkészítési módja:
A krumplit megpucoljuk, nagyjából felszeleteljük, sós vizben megfőzzük majd összetörjük vagy átnyomjuk burgonyatörőn. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót! Jól összedolgozzuk és hengert formálunk belőle. Kis szeleteket vágunk és köralakura nyújtjuk azokat.A kinyújtott cipókat a tűzhelyen vaslapon vagy teflonmentes serpenyőben megsütjük.
Folyamatosan lisztezzük a nyúródeszkát mivel elég hamar odaragad a tészta nyújtás közben.
És ha vaslapon készítjük ne felejstük el két cipó sütése között a vaslapot késsel lekaparni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: df30cb1959, 2007. júl. 7. 20:52
A krumplilángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.