lángos recept


-20dkg liszt + 2ek
-20dkg krumpli
-2dl langyos víz
-1dkg élesztő
-só
A lángos elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük majd főzés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1dl langyos vízben és két kanál lisztben felfuttatjuk,majd hozzáadjuk az áttört krumplit,a 20dkg lisztet,1dl lanyos vizet és a sót.Összedolgozzuk és letakarva egy órán keresztűl kelesztjük.majd 4dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át állni hagyjuk.Kézzel laposra nyomkodva forró olajon megsütjük. Kapros vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk!
Hirtelen sűl,ezért figyeljünk oda készítése közben!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: df30cb1959, 2006. nov. 30. 00:55
A lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.