Egyben sült pogácsa recept


15-20 dkg sertészsír vagy 25 dkg margarin
4 dl kefír
1 tojás (+ 1 sárgája a kenéshez)
1 csomag sütőpor
3-4 kávéskanál só
annyi liszt, amennyitől jól nyújthatóvá válik (kb. 40-50 dkg)
Az Egyben sült pogácsa elkészítési módja:
Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, kizsírozott (kivajazott) tepsibe tesszük. A tetejét beirdaljuk, tojássárgával megkenjük, durva szemű sóval meghintjük. Pirosra sütjük. Ha azonnal akarjuk fogyasztani, feltördeljük tenyérnyi darabokra, úgy kínáljuk.
Ropogós, lemezes lesz. Egyben hagyva vagy 2-3 darabba törve nagyon sokáig eláll.
* Borok mellé kitűnő!
* Mi szoktuk néha fokhagymaporral, durvára őrölt borssal szórni a tetejét és úgy sütni. Pikáns és érdekes az íze.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 28. 21:30
Az egyben sült pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.