Sok sajtos penne recept


összesen 40dkg jól reszelhető kemény sajt,(minél több féle annál jobb)
40dkg penne(tollhergy)tészta,10dkg füstölt szalonna,1-2 gerzd fokhagyma összezúzva,só,bors,szerecsendió,3dl tejszín,vaj a sütéshez
A Sok sajtos penne elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőzőm,majd leszűröm.A sajtokat lereszelem.A szalonnát vékony csíkokra szelem és kevés vajon megpirítom.Amikor szép pirosra sűlt a szalonna a zúzott fokhagymát hozzáadom és pár percig,amig az illata jön a fokhagymának, együtt kevergetem.Ezután fokozatosan hozzáadagolom a reszelt sajtokat és a tejszínt,majd ha felovadt,borssal, reszelt szerecsendióval ízesítem és kb.:15 percig lassú tüzön kevergetve forralom.Végül ráöntöm a kifőtt tésztára.
Nagyon laktató.tejszín helyett gyakran használok tejfölt, mert ez olcsóbb,de ekkor kevés vizet is kell hozzáönteni különben leég.Vaj helyett is lehet más zsiradékot használni nem ront az ízén.jó, ha a sajtok közül egy füstölt.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Tundibundy, 2009. dec. 3. 13:09
A sok sajtos penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.