Baconos fasírt recept


1/2 kg darált hús (lapocka)
1 csomag szeletelt baconszalonna (400g)
2 tojás
izlés szerint:
hagyma
foghagyma
bors
majoranna vagy petrezsejemzöld
1 teáskanál piros paprika
a sütéshez zsír vagy olaj
só de abból kevés mivel a bacon sós sülés után.
A Baconos fasírt elkészítési módja:
A szokásos módon elkészítjük a hozzávalókból a fasírt alapot. (kevés sóval) Egy zsírpapírra lecsíkozzuk a szalonnát és elterítjük rajta a húsmasszát kb. két centis vastagságban. - szép lassan ahogy a beijglit kell feltekerjük és tepsibe teszük. Lehet két kissebbet vagy egy nagyot készíteni. - zsírt vagy olajat teszünk rá és fóliával letakarva elkezdjük a sütést. 1/2 óramúlva levesszük a fóliát és tovább süssük még 1/4 órát. - ha szép piros a bacon a tetején akkor kivesszük a sütöből. Tört burgonyával vagy pürével tálalom. - főzelékhez is kitünő feltét.
Lehet bele főttojást is tenni de nem egészbe hanem félbe vágva hosszában.
Frissen is kitünően szeletelhető.
Hidegen akár szenvicsnek is.
***********************
Jó étvágyat!
Várom a véleményeteket!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kisis, 2010. márc. 6. 22:55
A baconos fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.