Baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek recept
A Baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek hozzávalói:Sertés karaj(de helyetesíthető pulyka,csirke mellel,sertés lapockával)
Szeletelt bacon
1-1 doboz kukorica,zöld borsó
1 kissebb üveg szeletelt gomba
Egy nagy pohár tejfől
15 dkg trapista sajt
Só vagy vegeta
Foghagyma krém
A Baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek elkészítési módja:
A húst felszeleteljük,ki klofoljuk és befűszerezzük a sóval vagy a vegetával és bekenjük a foghagyma krémmel! A zöldborsót,kukoricát,és a szeletelt gombát egy picit össze páróljuk és minimálisan sózzuk!!A párolt zöltséget betöltjük a hús szeletekbe és tekercset csinálunk!A hústekercsek köré csavarjuk a bacont!Miútán ez megvan egy picit olajozott vagy zsírozott tepsibe berakjuk és fólia alatt addig pároljuk mig meg nem puhul(kb20perc)!Ha sok zsírt engedett akkor önthetünk le belőle!! Ha a fóliát levettük róla pár percik süssük még!Ez idő alatt kavarjuk ki a tejfölt a reszelt sajtal! Öntsük le ezzel a sajtos tejfölös mártással a húsokat és kb olyan 10-15 percig süssük még! Köretnek bármi megállja a helyét én főtt-sűlt krumplit csináltam mellé!! Jó étváygat kívánok!! Bízom benne valaki megkóstólja majd!!
A húsok mennyiségét az befojásolja,hogy hány személyre készíted! Nekem 20 szelet lapockából 6 ember lakott jól!!
Ha úgy gondolod elkészíted és ha sikerűl akkor dobj egy üzit,hogy hogyan izlett!!:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Luanda, 2007. okt. 17. 15:49
A baconbe göngyölt párolt zöldségel töltött szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.