Mézben sült ananász recept
A Mézben sült ananász hozzávalói:1 db ananász
1 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál méz
5 szem szegfűszeg
5 szem szegfűbors
A Mézben sült ananász elkészítési módja:
Az ananászt meghámozzuk, kockákra vágjuk, a fűszerekkel, a kristálycukorral 2 dl vízben feltesszük főni. Mikor felére elfőtt, kivesszük a szegfűszeget, szegfűborsot, - hozzáadjuk a mézet és néhányszor megkeverve világos barnára karamellizáljuk.
Nagyon finom csemege! Keksszel, linzerkarikával körítve kiváló uzsonnaétel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. jan. 5. 11:22
A mézben sült ananász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.