Túrós sütemény vörös áfonyával recept
A Túrós sütemény vörös áfonyával hozzávalói:1/2 kg tehéntúró
25 dkg finomliszt
csipet só
1/2 zacskó sütőpor
1/2 liter tej
1 cs. vaníliaízű pudingpor
26 dkg porcukor
4 db tojás
30 dkg aszalt vörös áfonya v. mazsola
14 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
A Túrós sütemény vörös áfonyával elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk 22 dkg porcukorral, 1/2 zacskó sütőporral, csipet sóval. A túrót húsdarálón ledaráljuk. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, rákenjük a margarin felét, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd egyenletesen ráterítjük a túrót, megszórjuk az áfonyával (v. mazsolával), reszelt citromhéjjal. 2,5 dl tejet 2 tojással leturmixolunk, leöntjük vele a túrót és rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A megmaradt tejet 2 tojással, a zacskó pudingporral, 4 dkg porcukorral leturmixoljuk, ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra és a maradék margarint egyenletesen rácsipkedjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 45 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. dec. 22. 21:35
A túrós sütemény vörös áfonyával elkészítési módja és hozzávalói.