Inverz kókusz kocka recept
Az Inverz kókusz kocka hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt,
3 púpozott evőkanál kakaó,
20 dkg cukor, 1 tojás,
3 evőkanál híg méz,
5 dkg margarin,
fél kiskanálnyi szódabikarbóna,
csipetnyi só,
3,5 dl tej;
A mázhoz:
40 dkg fehér csokoládé,
5 evőkanál olaj,
2 dl tejszín;
30 dkg kókuszreszelék.
Az Inverz kókusz kocka elkészítési módja:
A cukrot a mézzel és a margarinnal kikavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet simára kavarjuk. Ezután hozzáadjuk kanalanként előbb a kakaót majd a lisztet és mindig töltünk hozzá egy kis tejet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a mázat is: a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és az olajjal simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A kihűlt tésztát kockára vágjuk, belemártjuk a mázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk és egy tálcára tesszük szikkadni. Nagyon díszes és főleg finom süti lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 22. 20:01
Az inverz kókusz kocka elkészítési módja és hozzávalói.