Narancsos karikák recept
A Narancsos karikák hozzávalói:A mázhoz:
0,5 dl narancslé
15 dkg porcukor
A tésztához:
10 dkg mandula
3 dkg étkezési keményítő
15 dkg liszt
1 db tojás
1 db narancs reszelt héja
1 csomag Vanillincukor
10 dkg cukor
15 dkg Rama
A Narancsos karikák elkészítési módja:
A mandulát pár percre forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk. Habosra keverjük a Ramát, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat és addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A lisztet az étkezési keményítővel és a mandulával együtt lassan, a keverőgép legalacsonyabb fokozatán elkeverjük. A tésztával megtöltünk egy nyomózsákot, amelyre csillag formájú kinyomót helyezünk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre gyűrűket nyomunk. Előmelegített sütőben 180 °C-nál 13 percig sütjük. A gyűrűket kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. A kihűlt gyűrűket bekenjük a cukormázzal, amelyet porcukorból és narancsléből készítünk úgy, hogy addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. Hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 22. 07:42
A narancsos karikák elkészítési módja és hozzávalói.