Moczart csokoládés krémlikőr recept
A Moczart csokoládés krémlikőr hozzávalói:1 tábla (10 dkg) Milka tejcsokoládé
2 dl natur habtejszín
2 dl konyak
6 púpos evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
1 mandula aroma
1 púpos evőkanál keserű kakaópor
1 dl tej
A Moczart csokoládés krémlikőr elkészítési módja:
A Milka csokoládét darabokra tördelve mikróban felolvasztjuk. A tejet felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, kihűtjük. A tojássárgákat a porcukorral és vaníliáscukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűtött kakaós tejet, a mandula aromát, az olvasztott csokoládét és lassan belecsurgatjuk a tejszínt, végül kis adagokban a konyakot. Csavaros tetejű üvegben tároljuk, - jégkockával fogyasztjuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. febr. 23. 09:30
A moczart csokoládés krémlikőr elkészítési módja és hozzávalói.