Sajtos hajdinagombóc recept
A Sajtos hajdinagombóc hozzávalói:1 csésze hajdina
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin, v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
2 csapott evőkanál búzadara
2 csapott evőkanál finomliszt
1 tojás
4 evőkanál étolaj
3 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál só
A Sajtos hajdinagombóc elkészítési módja:
A hajdinát forró olajban felfuttatjuk, felöntjük két és fél csésze vízzel, beleszórjuk a fűszerkeveréket, borsot és puhulásig főzzük. Langyosra hűtjük, összedolgozzuk a tojással, búzadarával, finom liszttel, fél órát állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk, forró, sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk. Azon forrón megszórjuk reszelt reszelt sajttal.
Sült szalonnapörccel és tejföllel tálalva is nagyon finom.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. febr. 19. 12:15
A sajtos hajdinagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.