Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyakrém leves füstölt szalonnával recept

Burgonyakrém leves füstölt szalonnával recept

Elkészítési idő 30 perc

A Burgonyakrém leves füstölt szalonnával hozzávalói:
20 dkg füstölt szalonna -bacon
5 darab krumpli
1 fej vöröshagyma
3-4 darab répa
2 darab gyökér
bors, erős pista, vegeta, pirospaprika, 2dl tejszín, 0,5kg toast kenyér
víz kábé egy liter


A Burgonyakrém leves füstölt szalonnával elkészítési módja:
kisütjük a zsírjában a szalonnát, amikor már teljesen kisült belőle a zsír, akkor az edényből kiszedjük, úgy hogy az edénybe minél több zsír maradjon. beledobáljuk a meghámozott és felszeletelt zöldségeket addig dinszteljük, amíg meg nem puhulnak kissé, aztán rászórunk 3 kiskanál pirospaprikát és beleteszünk egy kiskanál erős pistát ezt összekeverjük majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje megfőzzük, ha megpuhult még egy kis vizet öntünk rá, össze rottyantjuk levesszük a tűzről, robotgéppel-vagy turmixxal-össze turmixoljuk, a végén pedig a tejszínt is hozzátrumixoljuk

ha kész, kiszedünk egy kis tálkába egy adagot és pirítosokat szolgálunk fel mellé, illetve a levesbe szórunk a kisült szalonábból, nagyon fincsi :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyakrém leves füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook