Burgonyakrém leves füstölt szalonnával recept
30 perc
A Burgonyakrém leves füstölt szalonnával hozzávalói:
20 dkg füstölt szalonna -bacon
5 darab krumpli
1 fej vöröshagyma
3-4 darab répa
2 darab gyökér
bors, erős pista, vegeta, pirospaprika, 2dl tejszín, 0,5kg toast kenyér
víz kábé egy liter
A Burgonyakrém leves füstölt szalonnával elkészítési módja:
kisütjük a zsírjában a szalonnát, amikor már teljesen kisült belőle a zsír, akkor az edényből kiszedjük, úgy hogy az edénybe minél több zsír maradjon. beledobáljuk a meghámozott és felszeletelt zöldségeket addig dinszteljük, amíg meg nem puhulnak kissé, aztán rászórunk 3 kiskanál pirospaprikát és beleteszünk egy kiskanál erős pistát ezt összekeverjük majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje megfőzzük, ha megpuhult még egy kis vizet öntünk rá, össze rottyantjuk levesszük a tűzről, robotgéppel-vagy turmixxal-össze turmixoljuk, a végén pedig a tejszínt is hozzátrumixoljuk
ha kész, kiszedünk egy kis tálkába egy adagot és pirítosokat szolgálunk fel mellé, illetve a levesbe szórunk a kisült szalonábból, nagyon fincsi :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cifcu, 2009. jan. 30. 09:49
A burgonyakrém leves füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.