Vaníliás csiga recept
A Vaníliás csiga hozzávalói:Kelt tésztához:
1/2 lit. tej
l db élesztő
3 kanál kristálycukor
3 tojás sárgája
70 dkg liszt
1 teásk. só
3-4 kanál olaj
Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 csom. vaníliás cukor
3 felvert tojásfehérje
Kevés olvasztott zsír a tepsi és a tészta kenéséhez.
A Vaníliás csiga elkészítési módja:
A tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet, sót és az olajjal közepes lágyságúra összegyúrjuk, majd kelesztjük. A krémhez a vajat, porcukrot és a van.cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A megkelt tésztát 2 felé osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A krémmel megkenjük /jól beledolgozzuk a tésztába/ és feltekerjük. Kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és a vágott felével tepsibe rakjuk, egymástól egy kicsit távolabbra, majd olvasztott zsírral az oldalait megkenjük. A tepsiben is hagyjuk egy kicsit kelni, majd kb. 20-25 percig sütjük. Sütés után cukros vízzel a tetejét megkenjük,így egy kicsit visszapuhul és fényes lesz.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és olvasztott zsírral megkenjük.
A recept 3 felvert tojásfehérjét ír, de én csak 2-őt szoktam felverni, mert akkor nem annyira lágy a krém.
Kakaós csigát is készíthetünk, akkor a krémhez tetszés szerint kakaóport teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ripi52, 2010. dec. 4. 01:09
A vaníliás csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.