Ostyás rúd recept
Az Ostyás rúd hozzávalói:2 db ostyalap
10 dkg cukor
2 db tojás
2 kanál kakaó
10 dkg margarin
20 dkg háztartási keksz
Az Ostyás rúd elkészítési módja:
Az ostyalapokat vizes konyharuhára tesszük, hogy átázzanak. A cukrot, tojást és a kakaót felfőzzük, majd belekeverjük a vajat, míg el nem olvad. A kekszet összetörjük és a fenti anyaghoz adjuk. Ha szeretjük, akkor adhatunk hozzá mazsolát is. Fele-fele arányban rátesszük az ostyalapok közepére, majd feltekerjük, mint a bejglit és kissé összenyomkodjuk, hogy jól összeálljon. Alufóliába, vagy folpakba tekerve másnapig hagyjuk kiszáradni. Srégen vékony szeletekre vágjuk.
Vigyázzunk, hogy az ostyalapok ne nagyon ázzanak meg.
A kekszet zacskón keresztül nyújtófával tudjuk a legkönnyebben összetörni. Nem kell porrá törni, hanem csak annyira, hogy apró darabok legyenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ripi52, 2010. dec. 2. 01:09
Az ostyás rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.