Ostyás rúd recept

Az Ostyás rúd hozzávalói:
2 db ostyalap
10 dkg cukor
2 db tojás
2 kanál kakaó
10 dkg margarin
20 dkg háztartási keksz


Az Ostyás rúd elkészítési módja:
Az ostyalapokat vizes konyharuhára tesszük, hogy átázzanak. A cukrot, tojást és a kakaót felfőzzük, majd belekeverjük a vajat, míg el nem olvad. A kekszet összetörjük és a fenti anyaghoz adjuk. Ha szeretjük, akkor adhatunk hozzá mazsolát is. Fele-fele arányban rátesszük az ostyalapok közepére, majd feltekerjük, mint a bejglit és kissé összenyomkodjuk, hogy jól összeálljon. Alufóliába, vagy folpakba tekerve másnapig hagyjuk kiszáradni. Srégen vékony szeletekre vágjuk.

Vigyázzunk, hogy az ostyalapok ne nagyon ázzanak meg.
A kekszet zacskón keresztül nyújtófával tudjuk a legkönnyebben összetörni. Nem kell porrá törni, hanem csak annyira, hogy apró darabok legyenek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ostyás rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook