Dobos torta (eredeti) recept
90 perc
A Dobos torta (eredeti) hozzávalói:
A tésztához 4x
2 tojás
4 dkg liszt
4 dkg cukor
2 evőkanál víz
kevés szódabikarbóna
Krémhez:
1 dl víz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum aroma vagy rum
1 Ráma margarin
5 dkg kakaópor
Teteje:
1 evőkanál víz
cukor
A Dobos torta (eredeti) elkészítési módja:
Tészta: A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverem, majd beledolgozom a lisztet és a szódabikarbónát is. Összedolgozom a két masszát, és előmelegített sütőben készre sütöm. Én szilikonformát használok, azt is kivajazom, kilisztezem. Krém: A cukorból és a vízből szirupot főzök, belekeverem az aromát, majd amikor kihűlt 1 egész margarint és a kakaót. Cukormáz: Egy evőkanál vízzel felolvasztom a cukrot és karamellizálom. Az egyik tortalapra öntöm. Amikor még meleg, de nem forró, hideg vízbe mártott éles késsel felszeletelem.
A tészta mennyisége egy lapnyi, ebből én 4-et sütök, így nem kell vagdosni. Nagyobb tortaformát használok, így nem lesz túl vastag, hanem pont jó!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 85ec059e65, 2010. dec. 1. 15:02
A dobos torta (eredeti) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.