Meggykrém recept
A Meggykrém hozzávalói:2 dkg vaníliás pudingpor,
# 4 tojás,
# fél liter meggylé,
# 10 dkg cukor,
# 25 dkg meggy,
# 1 dl tejszín.
A Meggykrém elkészítési módja:
Készítsük elő a poharakat, tegyük az aljára a kimagozott meggyet, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tojások sárgáját kis cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a pudingport és a meggylé harmadát. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék meggylét a maradék cukorral felforraljuk. A forró cukros meggylével leöntjük a pudingporos keveréket, simára keverjük és lassú tűzön, állandó kevergetés közben (könnyen csomósodik!) sűrűre főzzük. A fehérjehabot óvatos mozdultatokkal hozzákeverjük és elosztjuk a poharakba. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt tejszínhabbal és a félretett meggyszemekkel díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. jún. 25. 13:00
A meggykrém elkészítési módja és hozzávalói.