Piskótás feketeerdő torta recept
A Piskótás feketeerdő torta hozzávalói:Piskóta:
5 tojás
5 kanál víz
10 kanál cukor
9 kanál liszt
1 kanál kakaó
1 zacskó sütőpor
Meggykrém:
1 cs vaníliás pudingpor
3 evk cukor
3 dl meggylé
pici rum
6 dl tejszín (hulala)
1 cs zselatinfix
+kívülre is kell tejszín-zselatinfix
1 cs babapiskóta
A Piskótás feketeerdő torta elkészítési módja:
A piskótát elkészítem, ha kihűlt három fele vágom. Elkészítem a meggyzselét, a vaníliás pudingot a cukorral és a meggylével összefőzni, majd amikor már sűrű, akkor a meggyet is belekeverni. Pici rumot is tettem bele. A habot a zselatin fixszel felverni. A torta alsó lapját a meggyes krémmel kentem meg, erre jött a tejszínhab, majd a piskótarudak, megint meggyes krém, tejszínhab, és a kakaós piskóta. Kívülről is megkentem tejszínhabbal és meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítettem.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a lapot csak 2-be vágtam és a középső lapot babapiskótával helyettesítettem. Szerintem így finomabb lett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. jún. 19. 18:36
A piskótás feketeerdő torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.