Mandarinos piskótatorta recept
A Mandarinos piskótatorta hozzávalói:-35 dkg ét tortabevonó csokoládé
-3 tojás
-4 kisebb mandarin vagy 2 nagyobb
-2 csomag babapiskóta
-10 dkg kristálycukor
-2 ek. mandarin likőr
-1 dl narancslé
A Mandarinos piskótatorta elkészítési módja:
Gõz fölött felolvasztok 30 dkg tortabevonót. A tojások fehérjét kemény habbá verem és 2 kisebb vagy 1 nagyobb mandarint apró kockára vágok. A babapiskótákat (egyforba) félbe vágom. Egy 20 cm tortaformát körülbélelem alufóliával.A tojássárgákat és a cukor felét kézi habverõvel habosra keverem, majd kis adagonként hozzákeverem a felolvasztott csokit. A felvert tojásfehérje habját óvatosan beleforgatom,nehogy összeessen,végül hozzáadom a felkockázott mandarint! Az 1 dl narancsléhez adom a likört, a maradék cukrot és a félbevágott babapiskótákat belemártom, majd a tortaforma oldalát és alját kibélelem velük. Beleöntöm a csokoládékrémet és a tetejét elsimítom! A sütit kb: 12 órára hûtõbe rakom. Tálalás elõtt a tortakarimát leveszem és egy tálra csúsztatom,ahol a maradék mandarinnal és csokoládéforgáccsal tetszés szerint díszítem!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 18. 15:08
A mandarinos piskótatorta elkészítési módja és hozzávalói.