Vörösboros bodzabogyó íz recept
A Vörösboros bodzabogyó íz hozzávalói:Kb. 1100 g fekete bodzabogyó
150 ml édes vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
A Vörösboros bodzabogyó íz elkészítési módja:
A bodzabogyókat megmossuk, kipasszírozzuk a levét, és kimérünk belőle 600 ml-t A gyümölcslevet a vörösborral egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Tipp: Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a14deb9047, 2010. jún. 18. 14:26
A vörösboros bodzabogyó íz elkészítési módja és hozzávalói.