Vörösboros szederdzsem recept

1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 dl vörösbor
1 alma
A Vörösboros szederdzsem elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy kevés vízzel puhára főzzük. A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort. Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. szept. 9. 23:58
A vörösboros szederdzsem elkészítési módja és hozzávalói.