Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizsfelfújt nektarinnal recept

Rizsfelfújt nektarinnal recept

A Rizsfelfújt nektarinnal hozzávalói:
25 dkg rizs
4 tojás
1 liter tej
3 dl víz
1 citrom héja
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaj
2 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál vanília aroma
1 tasak csokoládéöntet
6 nektarin cikkekre vágva
mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz


A Rizsfelfújt nektarinnal elkészítési módja:
A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz. Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rizsfelfújt nektarinnal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook