Rizsfelfújt nektarinnal recept
A Rizsfelfújt nektarinnal hozzávalói:25 dkg rizs
4 tojás
1 liter tej
3 dl víz
1 citrom héja
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaj
2 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál vanília aroma
1 tasak csokoládéöntet
6 nektarin cikkekre vágva
mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz
A Rizsfelfújt nektarinnal elkészítési módja:
A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz. Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. szept. 6. 15:10
A rizsfelfújt nektarinnal elkészítési módja és hozzávalói.