Gibenyica recept

Elkészítési idő 40 perc

A Gibenyica hozzávalói:
liszt
víz
libazsír
sütnivaló tök
vaníliás cukor
fahéj.


A Gibenyica elkészítési módja:
A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül!

Ha a reszelt tök levet eresztene, facsarjuk ki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gibenyica elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook