Gibenyica recept
40 perc
A Gibenyica hozzávalói:
liszt
víz
libazsír
sütnivaló tök
vaníliás cukor
fahéj.
A Gibenyica elkészítési módja:
A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül!
Ha a reszelt tök levet eresztene, facsarjuk ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a14deb9047, 2009. nov. 19. 20:09
A gibenyica elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.