Fekete-erdő torta (Christina) recept
A Fekete-erdő torta (Christina) hozzávalói:Tortalap:
8 tojás,
20 dkg liszt,
3 evőkanál kakaó,
16 dkg kristálycukor,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaniliacukor
Krém:
2 tasak vaniliás pudingpor,
3 dl meggylé,
kicsi rum izlés szerint,
2,5 dl tej,
4 evőkanál cukor,
2 tasak vaniliacukor
15 dkg margarin
meggyszemek ( általában 1 üveg meggybefőtt )
kevés meggylekvár
Dekoráció:
0,5 dl növényi tejszínhab,
2 tasak habfixáló,
rumba áztatott meggyszemek,
étcsoki reszelék
A Fekete-erdő torta (Christina) elkészítési módja:
A tortalapot kivajazott, kilisztezett kapcsos formában kisütöm 4-es fokozaton gázsütőben tűpróbáig. A lap összállítása szokás szerint : szétválogatom a tojás fehérjét- a sárgáját, a fehérjét a vanilacukorral felhabosítom, a sárgáját először a kristálycukorral, majd a kakaóporral, majd a liszttel és sütőporral kiturmixolom, végül összekeverem a tojáshabbal. A meggyet beáztatom rumba, addig kifőzöm a krémet, a meggylét, a tejet, a pudingport, a cukrot összekeverem, és megfőzöm,sűrű állaga lesz. Félreteszem hogy hűljön ki. Amint kihűlt beleturmixolom a margarint, és a meggy háromnegyed részét beleöntöm, és átkeverem. Kis rummal még tovább lehet ízesíteni, de a meggyek már átvették ennyi idő alatt az ízét. Természetesen a rumot ki lehet hagyni, aki nem szereti. A tejszínt a habfixálóval összeállítom. A tortalap kihűlése után három lapot vágok, elkezdem megtölteni- az alsó lapot megkenem meggylekvárral vékonyan, ráteszem a meggyes krémet,majd egy réteg tejszínnel zárom. Jöhet a következő lap, ugyanígy töltöm. Rákerül az utolsó lap, összeállt a torta. A megmaradt tejszínnel bevonom, és tetszés szerint dekorálom a félretett meggyszemekkel, csokival.
Nagyon egyszerű.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0aeae8324f, 2013. júl. 20. 08:08
A fekete-erdő torta (christina) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.