Sárgabarackos clafoutis recept
A Sárgabarackos clafoutis hozzávalói:15 g vaj a forma kikenéséhez
750 g sárgabarack kimagozva
125 g liszt
50 g cukor
3 tojás
1 vaníliarúd
300 ml tej
porcukor a sütemény megszórásához
A Sárgabarackos clafoutis elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos kerek fajansztálat vagy tortaformát. Tegyük a barackot a formába. A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze. Verjük fel a tojást. A vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze. Lassan öntsük a tejes keveréket a liszthez, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Ezután öntsük a gyümölcsre. Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 16. 05:13
A sárgabarackos clafoutis elkészítési módja és hozzávalói.