Sárgabarack torta recept
A Sárgabarack torta hozzávalói:6 főre
A piskótához:
6 tojás
6 púpos ek liszt
6 púpos ek cukor
½ cs sütőpor
baracklekvár
A krémhez:
3 dl turmixolt sárgabarack
1 dl víz
1 cs citromos gyümölcskocsonya por
3 dl Hulala vagy tejszínhab
cukor
3-4 db sárgabarack
A Sárgabarack torta elkészítési módja:
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és kézi habverővel lazán beleforgatjuk a habos masszába. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. Megkenjük baracklekvárral, pizzavágóval másfél cm-es csíkokra szeleteljük. Az első csíkot feltekerjük, egy kapcsos tortaforma aljára tesszük középre, és a többi csíkkal egy nagy csigalapot készítünk belőle. (A lépésekről fotók itt.) Erre öntjük a krémet, majd a maradék tésztából hasonlóan, mint az alja, csigalapot készítünk a tetejére. Krém: A sárgabarackokat leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, és összeturmixoljuk. Annyit készítünk, hogy 3 dl legyen. A gyümölcskocsonya port 1 dl forró vízben feloldjuk. (Legjobb úgy készíteni, hogy a mikróban felmelegítjük a vizet, beleszórjuk a port, kevergetjük, majd visszatesszük a mikróba 1 percre, vagy szükség szerint még további 1-1 percre, míg feloldódik teljesen. Ne forrjon!) Langyosra hűtjük, majd összekeverjük a barackvelővel. Ízlés szerint édesítjük. (A képen Xukorral édesítettem, hogy diétázó családtagjaim is fogyaszthassanak belőle.) A tejszínt felverjük kemény habbá, és belekeverjük a zselés barackot. Nem kell túl óvatosnak lenni, mert nem esik össze nagyon a hab, és hűlés után nagyon jól szeletelhető, kemény lesz a krém. A hűtőben alaposan lehűtjük, körbevágjuk késsel a forma oldalán, tálat teszünk a tetejére, és így borítjuk át a tálra. (Az alja lesz felül.) Porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá valamilyen díszesebb bevonatot is.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 13. 21:10
A sárgabarack torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.