Rebarbarabólé recept
A Rebarbarabólé hozzávalói:hozzávalók 4 főre
500 g rebarbara
1 mk kakukkfű
1 tk ánizs
1 zöld citrom, darabokban levágott héja
200 g nád-, barna-, vagy sima cukor
50 ml bodzaszirup/ szörp
400 ml fehérbor
400 ml pezsgő
A Rebarbarabólé elkészítési módja:
A rebarbarát letisztítjuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük a kakukkfűvel, ánizzsal, zöld citrom héjjal, cukorral, felöntjük 5 dl vízzel és 20 percig főzzük. Szűrön leszűrjük. Hozzákeverjük a bodzaszirupot, majd hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a fehérborral és pezsgővel keverve fogyasztjuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. júl. 4. 16:37
A rebarbarabólé elkészítési módja és hozzávalói.