Krumplispite recept

A Krumplispite hozzávalói:
5-6 szem nagyobb burgonya

Tésztához: sűrű palacsinta tészta

liszt 40 dkg
tej 1 l
tojás 4 db
só 1/2 kávéskanál


A Krumplispite elkészítési módja:
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk és besózzuk állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük. A tepsit gazdagon kiolajozzuk, és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta). Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. A tetejét jól locsoljuk meg olajjal mert akkor sül piros ropogósra. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától. Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A krumplispite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook