Pudingos ökörszem recept
A Pudingos ökörszem hozzávalói:Tésztához:
60 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
0,5 dl étolaj
1 tojás
1 csipet só
Tetejére:
1 felvert tojás
Vaníliás töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
3,5 dl tej
Meggyes töltelékhez:
3,5 dl meggybefőtt leve
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
Továbbá:
11 db meggyszem
A Pudingos ökörszem elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, majd a tojást, az étolajat és a cukrot is. Kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból, végül meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk. Zsemlét gömbölyítünk belőlük, és ellapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül majd a töltelék. Töltelék készítése: A pudingokat külön-külön elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel/meggylével. A többi folyadékot feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Összeállítás: Először a meggyes pudingból teszünk a tészta mélyedésébe, utána a vaníliásból. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással körben lekenjük, és még 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy szem meggyet teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jan. 13. 13:34
A pudingos ökörszem elkészítési módja és hozzávalói.