Tekert sajtos recept
A Tekert sajtos hozzávalói:0,5 kg finomliszt,
2,5 dkg élesztő,
0,5 evőkanál só,
0,5 evőkanál kristálycukor,
0,5 dl olaj,
1 egész tojás,
1 késhegynyi aszkorbinsav,
1 mokkáskanál sikér,
5 dkg főtt, összetört burgonya,
2,5 dl tej.
Töltelékbe:
2 dl tejföl,
kb. 20 dkg reszelt trappista sajt,
6 szelet vékony bacon szalonna felkockázva.
A Tekert sajtos elkészítési módja:
A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb.30 percig kelni. Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán kisodrom, 2 darabba vágom. Utána megkenem a tejföllel, sajttal és megszórom a bacon szalonna darabokkal. Feltekerem mindkét rudat, és trapéz formára felszelem. Nekem 20 darab lett belőle. Pontosan belefért a kivajazott gáz tepsibe. Ekkor langyos vízzel lekentem. Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére szezámmagot, lenmagot és reszelt sajtot szórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 26 percig sütöttem.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 16. 08:06
A tekert sajtos elkészítési módja és hozzávalói.