Mozzarellával rakott padlizsán recept
60 perc
A Mozzarellával rakott padlizsán hozzávalói:
2 nagyobb padlizsán
25 dkg mozzarella
3 dl főzőtejszín
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só, bors, oregano, bazsalikom
A Mozzarellával rakott padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt meghámozom, fél cm vastag karikákra vágom, megsózom és egy kicsit pihentetem. Ezután kevés olívaolajon világosra sütöm a karikák mindkét oldalát, közben bekapcsolom a sütőt 180 fokra (légkeveréses). Egy jénai edény aljára rakok egy sor padlizsánt, arra egy réteg felszeletelt mozzarella sajtot, 1 gerezd fokhagymát felaprítva, az egészet megfűszerezem a fent felsoroltakkal, majd megint padlizsán, mozzarella stb. Amikor megtelik az edény, meglocsolom a főzőtejszínnel, lefedve (alufóliával vagy az edény saját tetejével) és kb 25-30 percig sütöm.
Köretként krumplipürét szoktunk enni hozzá. Alulra esetleg kerülhet néhány szelet csirkemell, így kicsit a Dubarry-hoz hasonló végeredményt kapunk, bár ez már nem lesz vegetáriánus étel :)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: shaoyen, 2011. febr. 2. 22:47
A mozzarellával rakott padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.