Fokhagymakrémleves mustárral recept
A Fokhagymakrémleves mustárral hozzávalói:- 2 ek. mustár
- 2 ek. liszt
- 1 dkg márványsajt
- olaj
- só
- bors
- 2 fej fokhagyma
- 1 l zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 4 dl tej
A Fokhagymakrémleves mustárral elkészítési módja:
A fokhagymát apró szeletekre vágjuk--> olajon megpároljuk--> egy kis olajat hozzáöntve 2 evőkanál liszttel rántást készítünk. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet --> zsemleszínűre pirítjuk a rántást. A zöldséglevest kevergetés közben hozzáöntjük, összekeverjük--> A tejet +tejfölt jól elkeverjük, és azt is a leveshez adjuk. Sóval+borssal fűszerezzük, egy percig még forraljuk, de közben kevergetjük --> tűzről levéve mustárt keverünk hozzá, majd botmixerrel kevésbé darabossá tesszük.
Tálaláskor morzsoljunk a forró leves közepére márványsajtot.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2011. jan. 25. 17:32
A fokhagymakrémleves mustárral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.