Sárgaborsós-sonkás puffancs recept
A Sárgaborsós-sonkás puffancs hozzávalói:-4 szelet füstölt, főtt sonka
-1 fej lilahagyma
-3 g. fokhagyma
-zsemlemorzsa
-liszt
-pirospaprika
-olaj
-öntethez: joghurt, snidling
-kb. 13 ev. sárgaborsó
-víz
-só, bors
-1 tojás
A Sárgaborsós-sonkás puffancs elkészítési módja:
A sárgaborsót sós vízben puhára főzzük--> turmixolunk rajta-->ehhez keverjük az apróra vágott lilahagymát+fokhagymát+tojást+kockákra vágott sonkát, fűszereket és annyi zsemlemorzsát (kb. 4 ek.) és lisztet (néhány ek.), amennyitől összeáll a puffancs massza. Kisebb tallérokat formálunk és forró olajban megsütjük.
Tálaláskor snidlinges joghurtot használhatunk öntetként.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2011. jan. 13. 18:09
A sárgaborsós-sonkás puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.