Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sárgaborsós-sonkás puffancs recept

Sárgaborsós-sonkás puffancs recept

A Sárgaborsós-sonkás puffancs hozzávalói:
-4 szelet füstölt, főtt sonka
-1 fej lilahagyma
-3 g. fokhagyma
-zsemlemorzsa
-liszt
-pirospaprika
-olaj
-öntethez: joghurt, snidling
-kb. 13 ev. sárgaborsó
-víz
-só, bors
-1 tojás


A Sárgaborsós-sonkás puffancs elkészítési módja:
A sárgaborsót sós vízben puhára főzzük--> turmixolunk rajta-->ehhez keverjük az apróra vágott lilahagymát+fokhagymát+tojást+kockákra vágott sonkát, fűszereket és annyi zsemlemorzsát (kb. 4 ek.) és lisztet (néhány ek.), amennyitől összeáll a puffancs massza. Kisebb tallérokat formálunk és forró olajban megsütjük.

Tálaláskor snidlinges joghurtot használhatunk öntetként.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sárgaborsós-sonkás puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook