Rántott brokkoli variációk recept
25 perc
A Rántott brokkoli variációk hozzávalói:
Fél kg friss brokkoli
só
4 tojás
20 dkg liszt
zsemlemorzsa
kevés szezámmag
5 dkg reszelt trappista sajt
olaj a sütéshez
A Rántott brokkoli variációk elkészítési módja:
A rózsáira szedett brokkolit sós vízben néhány percig előfőzzük. Felét panírozzuk: liszt, tojás, szezámmaggal kevert zsemlemorzsa. A maradék lisztből és tojásból nem túl sűrű palacsintatésztát keverünk, kevés sóval, hozzáadjuk a reszelt sajtot. A brokkolirózsák másik felét ebbe a masszába mártjuk. Bő, nem túl forró olajban világosra sütjük, vigyázva, meg ne égjen.
Párolt petrezselymes rizs és tartármártás illik hozzá.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2010. dec. 19. 06:34
A rántott brokkoli variációk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.